lördag 30 januari 2010

Segt

För tillfället går det lite segt med läsningen. Fatta eld har inte riktigt kommit igång, om den nu kommer att göra det. Jag har läst en tredjedel ungefär. Får läsa ut den lite snabbt nu så jag kan gå vidare till något annat.

Har hittat en deckare som jag gärna vill läsa, Till skogs av Tana French. Har aldrig tidigare hört talas om henne men nu tycker jag att hon dyker upp lite över allt. En recension av uppföljaren Okänt offer kan man tex läsa i Kristianstadsbladet eller hos Boktoka.

Jag har bokat Till skogs på biblioteket så får vi se om det är en deckare i min smak.

fredag 29 januari 2010

Bokskatt

I går var jag hemma och hälsade på min pappa. Vi passade på att göra ett litet besök uppe på vinden. Jag har ett svagt minne av att det ska finnas en låda med böcker som jag läste när jag var liten. Mamma påstår att vi sålde allt sånt när vi var små men jag har för mig att jag sett någon låda på senare år.

Nu när man själv har fått barn så blir det lite extra kul att se vad man själv läste och om hon kommer tycka om mina gamla favoriter. Vinden är inte så organiserad så det var inte helt lätt att hitta. Men längst in under massa annat skräp hittade vi en låda som var full av böcker :-)

Vilken lycka!

...

onsdag 27 januari 2010

Hyllvärmare

I år har jag som mål att läsa några av alla dessa böcker som står på mina hyllor år efter år. Så det hade ju varit bra om jag slutade att gå till biblioteket och låna böcker hela tiden. Varje år på bokrean så fylls det också på med nya böcker som står i hyllan och samlar damm. Några av de böcker som står i mina hyllor är:

  1. Hermansson, Marie Mannen under trappan
  2. Alakoski, Susanna Svinalängor
  3. Rushdie, Salman Ursinne
  4. Solsjenitsyn, Alexander Cancerkliniken
  5. Seierstad, Åsne Bokhandlaren i Kabul
  6. Ruiz Zafón, Carlos Vindens skugga
  7. Nesser, Håkan Människan utan hund
  8. Pullman, Philip Den skarpa eggen
  9. Keyes, Marian Vattenmelonen
  10. Khemiri, Jonas Hassen Ett öga rött
  11. Oates, Joyce Carol Blonde

Det var en liten blandning av vad jag har i mina hyllor. Givetvis så finns det många fler men kan ju inte skriva upp hur många som helst.

Målet för året är att jag ska läsa fem av dessa. Ett öga rött ska jag försöka läsa rätt så snart eftersom jag även vill se filmen och jag vill helst läsa boken innan jag ser filmen. Men först ska jag läsa böckerna som jag har lånat på bibblan och sen ska jag bara....

tisdag 26 januari 2010

Bokbloggar

Har spenderat den senaste timmen eller snarare de senaste två timmarna med att läsa bloggar. Jag har hittat många nya intressanta. Men det finns ju hur mycket som helst. Ska jag läsa alla dessa bloggar så hinner jag ju inte läsa några böcker. Hinner jag inte läsa några böcker så har jag ju inget att skriva om här. Fast just det kanske inte spelar så stor roll eftersom det inte är så många som läser. Jag antar dock att det tar ett tag innan man får en trogen läsekrets och så länge har jag ju inte hållit på. En anledning till att jag bloggar är ju också för att jag ska lära mig hur det hela fungerar och hur man kan fixa och dona. Det är kul tycker jag. Varje dag lär man sig något nytt :)

Deckare

Har insett att jag måste börja göra en lista över alla dessa böcker som jag vill läsa. Har börjat läsa ännu fler bokbloggar än tidigare och man får ju hur många bra tips som helst. Minnet är dock kort så det är nog dags att börja skriva ner lite.

Var tex inne hos Lilla O, hon skrev om Håkan Östlundhs bok Dykaren. Så Håkan Östlundh är nog en författare jag får kolla upp för jag gillar ju att läsa deckare. Några av mina favoriter är Håkan Nesser, Anna Jansson och Camilla Läckberg.

Någon som har läst någon bra deckare på sista tiden så får ni gärna tipsa mig.

...

måndag 25 januari 2010

Hungerspelen

Ska se om jag kan få en liten tjej att somna så jag kan börja på och läsa Fatta eld av Suzanne Collins. Fatta eld är fortsättningen på Hungerspelen. Hungerspelen är en av mina favoriter. Den är riktigt bra och jag rekommenderar den verkligen. Sen beror det ju givetvis på vad för böcker man gillar men läser man ungdomsböcker så tycker jag inte att man ska missa den. Vill ni veta vad Hungerspelen handlar om så kan ni läsa om det tex hos Malin eller Bokhora.



...

Bara inte du

Vi har haft en riktig slappehelg så jag har passat på att läsa lite. Bara inte du av Katarina von Bredow var det som gällde. Katarinas böcker är väldigt populära på biblioteket där jag jobbar så jag brukar försöka läsa dem. Jag har dock legat lite efter eftersom det kom lite annat emellan i höstas. Jag jobbar dock med att komma i kapp. Jag har läst fem ungdomsböcker så här långt i år så jag tycker att jag ligger rätt bra i fas. Nu när jag är mammaledig så behöver jag ju inte heller läsa massor utan kan läsa precis bara de ungdomsböckerna som jag blir sugen på.

Bara inte du handlar om Emma som fyller tjugo och som precis flyttat hemifrån. Det är nu hennes vuxna liv ska börja med jobb och egen lägenhet. En kväll dyker bästa kompisens kille upp. Han har hittat en perfekt hylla som han tyckte Emma bara är tvungen att ha. När han ska gå så uppstår ett sånt där konstigt ögonblick. Ett sånt ögonblick som man undrar om den andre också kände. Detta är början på trubbel för Emma och det är inte bara på kärleksfronten som det uppstår problem utan Emma blir även indragen i en härva som kan gå riktigt illa. Så boken handlar inte bara om kärlek och relationer utan det blir en del action också.

Jag gillar Bara inte du och jag kommer fortsätta att läsa Katarina von Bredows böcker.



Längtar

Detta året ser jag extra mycket framemot bokrean. Nu när jag har en liten tjej, kan jag ju köpa massa fina böcker till henne. Redan tidigare år har jag köpt några bilderböcker, har inte kunnat låta bli. I år känns det lite mer meningsfullt.

Så nu sitter vi och väntar på att det ska dimpa ner kataloger i brevlådan. De får gärna komma NU!!!!

fredag 22 januari 2010

Totalt meningslöst

Varför lägger man tid på saker som egentligen är totalt meningslösa. Jag och även min sambo har fastnat i Farmvilleträsket på Facebook. Det ska skördas, planteras, kelas med djur, byggs hus och så vidare. Här sitter man dag ut och dag in och håller på, för vadå egentligen? Men man har i alla fall något att göra i reklampauserna :)

...

torsdag 21 januari 2010

Julklappsböcker

2009 önskade jag mig inte så många böcker i julklapp, av någon konstig anledning som jag inte kommer ihåg. Tomten kom iallafall med en bok, Simons katt. Jag har suttit och bläddrat lite i den idag. Jag tycker att den är så himla kul, framförallt om man har katt. Det stämmer så himla bra. Simons katt slog igenom på YouTube och det var där jag först såg honom. Har ni inte upptäckt honom än så har ni några roliga stunder att se fram emot.

onsdag 20 januari 2010

Den sköra tråden

Fick ett tips från min vän L. Hon hade sett "Den sköra tråden" på Svt. En dokumentär om neonatalavdelningen på sjukhuset i Lund. Jag hade helt missat den så jag fick se den på datorn via Svt play. Eftersom även vår dotter är född förtidigt var det väldigt intressant att se. De fallen som är med i dokumentären är dock allvarligare än vad vårt fall var. Maja är ju född i vecka 34 och då är det oftast inga större problem vilket det inte heller var i vårt fall. Att se filmen väcker dock massa minnen och man är väldigt glad att allt har gått så bra som det gjort. Så nu ska jag gå och pussa lite extra på vår lilla tjej och i morgon är det dags får vår tjej som är tre månader att gå på sin tvåmånaderskontroll :)

Ett nytt liv på köpet


Har i dag avslutat boken Ett nytt liv på köpet av Emma Granholm. Boken handlar om Sanna som ska börja gymnasiet. Sanna har levt ett liv i ensamhet, ett liv utan vänner. Sanna tror inte att det ska bli någon förändring nu när hon ska börja gymnasiet utan hon förväntar sig att det ska fortsätta på samma sätt. Men redan första dagen är det annorlunda. Sanna slipper sitta själv i klassrummet och på lunchrasten när hon är påväg att springa och gömma sig undrar de andra var hon är påväg för matsalen är ju faktiskt åt andra hållet. Ett nytt liv tar sin början.

Men givetvis så händer det något som förändrar allt. Jag tycker detta är en bra bok. Emma Granholm är väldigt bra på att beskriva hur det kan vara när man är utanför utan någon egentlig anledning. Emma Granholm har även skrivit två andra ungdomsböcker, Simon & Sophie och Liv & Lovisa. Jag har även läst dem och tycker väldigt mycket om dem. Simon & Sophie är en bok som jag haft med på väldigt många boktips och den har legat högt på topplistan på biblioteket där jag jobbade. Du kan läsa mer om Emma Granholm här.



...

Tur

Det var ju tur att man inte satsade några pengar på handbollsmatchen igår. Det såg ju bra ut till en början men som vanligt schabblar de till det i slutet. Vi får hoppas de tar sig vidare iallafall.

I kväll är det ju dags för ny match. Vi får hoppas det går bättre då.

...

tisdag 19 januari 2010

Handbolls-EM

I kväll börjar handbolls-em. Jag kommer sitta bänkad framför tvn och heja på Sverige. Den sista tiden har det blivit väldigt mycket sport för min del, på tvn alltså :) Mindre lär det ju inte bli heller. Nu drar handbolls-em igång och så fortsätter skidsäsongen och snart är det OS.

Kan det bli bättre.

Ska försöka hinna läsa nån bok också och kanske försöka hinna byta en blöja eller två.

...

Dagens plan

I dag står det mys med Maja på schemat. Det verkar dock inte som att Maja har fått samma schema utan på hennes verkar det stå "Vi ser vem som kan skrika högst och längst".

måndag 18 januari 2010

Hjärtskärande

I dag var Maja och jag på Bvc. Det skulle mätas och vägas. Sen skulle Maja även vaccineras. Hon skulle få två sprutor, en i varje lår. Vår stackars lilla tjej tyckte inte alls om att ta sprutor. Jag tyckte inte heller att det var speciellt kul eftersom det var jag som fick hålla fast henne. Hon skrek tills hon var alldeles röd i huvudet. Inte ville hon sluta heller. Hon bara skrek och skrek. Usch det är så hemskt när man inte vet vad man ska göra för att trösta henne. Men som tur är man ju utrustad med tuttar :) För tuttar gillar Maja. En tutte i munnen så blev hon tyst :)

Så det var ju tur att det inte var pappa som var med henne för han har ju lite svårt att erbjuda den servicen :)

söndag 17 januari 2010

Inkomna reservationer

I torsdags var jag och hämtade några av de böckerna som jag hade reserverat på biblioteket. En av de som hade kommit var Den farliga kyssen av Kjetil Johnsen. Den farliga kyssen är del två i en serie som heter Tre. Den första delen Ett hål i själen läste jag i höstas. Jag blev nyfiken på denna serie då några tjejer på mitt bibliotek hela tiden frågade om de inte skulle komma in snart. Jag förstår att de vill läsa de följande delarna snarast för böckerna är inte avslutande och bör verkligen läsas i ordning. Böckerna är inte speciellt tjocka, Den farliga kyssen är på 159 sidor så den lästa jag lite snabbt. Blir lite besviken för ska man få reda på något så måste man läsa även nästa del. Och om jag inte är helt ute och reser så måste man antagligen även läsa följande del om man ska få reda på hur det går. Har för mig att jag läste på någon blogg någonstans att det skulle bli upp mot 10 delar. Vet inte om jag är så sugen på att läsa så många men vi kanske ska ta det hela från början.

Ett hål i själen handlar om fyra tjejer Vilde, upprorstjejen, Benedicte, blondinen, Trine, fotbollstjejen och Nora, drömmaren. I början på den första boken hittas en ung flicka död i en sjö i staden där de fyra tjejerna bor. Man får veta att det är en av de fyra huvudpersonerna. Sedan vrids tiden tillbaka och man får följa upptakten till mordet. Efter att ha läst två böcker är jag dock inte klokare på vem det är som blivit mördad.

Böckerna är lättlästa så vill jag vet hur det går så får jag väl fortsätta med nästa del som är Det som kommer att ske.


Grått och trist

Idag är det grått och trist i Skåne, brrr.Blir nog att krypa ner under filten med en bra bok.

lördag 16 januari 2010

Äntligen

I natt sov vår lilla tjej åtta timmar. Helt fantastiska åtta timmar. När hon började gnälla vid halv sju tiden tittade jag undrande på min sambo och frågade om han hade varit uppe i natt och matat henne. Han nekar dock till detta :)

Ibland är vi så förvirrade på nätterna så vi vet knappt om vi varit uppe eller ej. Men i natt verkar det dock som hon sovit. Kanske inte så konstigt då hon var vaken sex timmar igår kväll. Sex timmar för en tre månaders bebis, är inte det rätt mycket??

fredag 15 januari 2010

Samtalsämnen

Det är rätt roligt om man tänker efter hur ens samtalsämnen har förändrats sen man fick barn. I vår familj pratas det mycket om bajs för tillfället :)

Hur många dagar var det sen sist, mycket, lite och sånt där. Vi pratar inte om vårt eget utan om Majas då, om det var någon som inte förstod det :) Trodde kanske inte jag var en av dem som skulle hålla på med sånt snack. Fast alla blir kanske så när de får barn?

Goboken

Fick ju aldrig tillfälle att berätta vad det var för paket jag fick igår. Det var visst något som jag hade beställt, bara glömt att jag hade gjort det. Minnet är inte riktigt vad det borde vara.

Det var ett välkomstpaket från Goboken

Så nu har både Maja och jag lite att pyssla med :)

torsdag 14 januari 2010

Det kom ett paket....

När jag hämtade posten i idag så låg där en sån där liten trevlig lapp att Maja hade fått paket som inte fick plats i postlådan. Hennes allra första paket : ) Jag tyckte det nog var roligare än Maja. För jag har ingen aning om vad det kan vara eftersom jag inte beställt något. Ett försenat paket från tomten kanske...

Så det är bara att bege sig ut och hämta det. En liten tur med vagnen kan ju inte skada i det här underbara vädret.

onsdag 13 januari 2010

Trött

I dag gör jag inte så mycket. Är så oerhört trött. Dessutom sitter det en apparat på min arm som mäter mitt blodtryck varje halvtimme, så det blir antagligen inte mycket sömn i natt. De ska se om mitt blodtryck är högt hela tiden eller bara ibland som tex när jag ska åka och kolla det. Att jag har högt blodtryck upptäcktes vid min graviditet. De trodde väl att det skulle försvinna sen men nu, tre månader senare är det fortfarande väldigt högt. Börjar bli rätt trött på det här nu. Vill ju må bra och njuta av bebisen och inte hålla på med massa kontroller stup i kvarten.

Något som är positiv är att jag hunnit läsa ut en bok, Bortom världen utanför av Hedvig Andersson. Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska säga om den. Den berör, blödig som jag har blivit sen jag fick barn. Grät nästan en liten skvätt. Jag är dock inte helt såld på den. Trött som jag är orkar jag inte skriva mer utförligt om boken utan om man är intresserad så kan man läsa mer här.

tisdag 12 januari 2010

Läsningen 2009

Har insett att jag inte hinner göra sånna där fina summeringar av läsåret som många andra gjort. Utan jag kommer istället koncentrera min energi och tid på vad det nya året har att erbjuda.

Ska börja med att leta upp vem som egentligen fått nobelpriset och vilka av dem som kan vara intressanta att läsa. Det är knappt så man vågar erkänna det, bibliotekarie som man är, men så himla många nobelpristagare har jag nog inte läst.

Inte konstigt

Har letat lite efter info om Kim Olin. Inte så konstigt att jag inte hittade någon. Enligt Flaskposten så är det en pseudonym......

Lättare sagt än gjort

Sitter och sammanställer lite statistik över de böcker som jag läst 2009. För skojs skull tänkte jag se hur många av författarna som var kvinnor respektive män. Det visade sig dock inte helt lätt att avgöra i alla fall. Kim Olin till exempel. Är det en man? Fördomsfull som jag är med tanke på innehållet i böckerna så skulle jag tro det men är inte säker.

Någon som vet?

Hur gör jag med Lars Kepler? Det är ju en man och en kvinna. Eller går man på namnet som står på boken??

Fast det är ju bara att jag bestämmer mig. För här är det ju faktiskt jag som bestämmer : )

måndag 11 januari 2010

Saknar

Har just reserverat en del böcker på biblioteket. Lika bra för de verkar aldrig komma in annars. Saknar "mitt" bibliotek. Hade ju fri tillgång till massa bra böcker där. Det ligger lite långt iväg så det är inte så att man bara svänger inom och hämtar lite böcker. Det tragiska är att sen jag gick på föräldraledighet har det mer eller mindre stängt igen. Tre timmar i veckan har en annan tjej fått för att hålla ordning där. Känns lite som ett hån när man lagt ner så mycket tid och kraft på att bygga upp en verksamhet. Men det var någon som hade gjort en miss i budgeten och så helt plötsligt fanns det inga pengar kvar. Så lämpligt att jag inte kunde vara där och protestera.

Nu är det nytt år och nya pengar. Vi har även fått ny ledning så vi får väl se hur de prioriterar biblioteket. Mycket sämre kan det ju inte bli.

Följande böcker reserverades:
Jacobsson, Ritta, Afrodite och olyckstrasten
Bredow, Katarina von, Bara inte du
Collins, Suzanne, Fatta eld
Granholm, Emma, Ett nytt liv på köpet
Barkman, Tobias, Jakten på en mördare

Stackare

I morse blev det en tur till veterinären. Katten mår inte riktigt bra. Han springer till lådan hela tiden men det kommer knappt något. Stackaren gillar inte heller att åka bil så han ylade sig igenom hela bilfärden. Eftersom de inte kunde ta något urinprov får vi chansa på att det är urinvägsinfektion. Så nu ska han äta tabletter i 7 dagar. Ett litet problem uppstår.

Hur fasiken ska jag få i honom de där tabletterna????

Man kan givetvis blanda ner dem med maten men det kunde man ju räkna ut att det är endast tabletterna som är kvar i matskålen när han är färdig.

Fortsättning följer....



söndag 10 januari 2010

Lästa böcker 2010

1. Känslan av att hoppa av Ingrid Olsson.
2. Bortom världen utanför av Hedvig Andersson
3. Den farliga kyssen av Kjetil Johnsen
4. Ett nytt liv på köpet av Emma Granholm
5. Bara inte du av Katarina von Bredow
6. Fatta eld av Suzanne Collins
7. Till skogs av Tana French
8. Det som kommer att ske av Kjetil Johnsen
9. Afrodite och olyckstrasten av Ritta Jacobsson
10. Flytande i vatten av Kjetil Johnsen
11. Paddington av Michael Bond
12. Ett öga rött av Jonas Hassen Khemiri
13. Till jord skall du bli av Kjetil Johnsen
14. Världens lyckligaste folk av Lena Sundström
15. Hämta, Lämna, leva av Malin Danielsson och Lotta Thorelius
16. Allt är bara bra, tack av Moa Herngren
17. Den gråtande mördaren av Kjetil Johnsen
18. Jag finns av Maja-Maria Henriksson
19. Malin och Henrik av Denise Rudberg och Daniel Möllberg
20.Till sista andetaget av Anne Swärd
21. Vargbröder: Vålnadernas berg av Michelle Paver
22. Jag är inte söt av Jonathan Allen
23. Var är Alaska? av John Green
24. I det här trädet av Katarina Kieri och Per Nilsson
25. Jag ska bara fixa en grej i köket av Moa Herngren
26. Live to win av Andreas Carlsson
27. Bitterfittan av Maria Sveland
28. Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2 av Kristina Henkel och Marie Tomici
29. Jonas bok av Eden Maguire
30. Natthimmel av Sofia Nordin
31. Det är så logiskt alla fattar utom du av Lisa Bjärbo
32. Kärleksbarnet av Hillevi Wahl
33. Höstoffer av Mons Kallentoft
34. Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva av Ann Heberlein
35. Postcard killers av Liza Marklund och James Patterson
36. Drömmen förde dej vilse av Anna Jansson
37. Lila hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie
38. Tillbaka från de döda av Kjetil Johnsen
39. Ett sista offer av Kjetil Johnsen
40. Baristas av Denise Rudberg
41. Saker som aldrig händer av Johanna Lindbäck
42.Theos Pompeji av Kim M. Kimselius
43. Sommaren jag blev vacker av Jenny Han
44. Hjärnkoll på vikten av Martin Ingvar och Gunilla Eldh
45. Uppdrag : Mamma
46. Ondvinter av Anders Björkelid
47. Eldbärare av Anders Björkelid
48. Dannyboy & kärleken av Daniel Åberg
49.Tillbaka til Pompeji av Kim M. Kimselius
50. Adzerk - den vita hingsten av Lin Hallberg
51. Vattenhästen av Dick King-Smith
52. Kartkatastrofen av Ingelin Angerborn
53. Ursäkta att man vill bli lite älskad av Johanna Thydell
54. Övergiven värld av Sofia Bergting
55. Mycket mer än så av Sarah Dessen
56. Puzzel: den lilla smuggelhunden av Isabelle Halvarsson
57. Mördarens ansikte av Kjetil Johnsen
58. Komma över av Ingrid Olsson
59. Smuts av Katarina Wennstam
60. Nyckelbarnen av Sara Kadefors
61. De som lever vidare av Kjetil Johnsen
62. Revolt av Suzanne Collins
63. Turbo och skräcknatten av Ulf Sindt
64. Kompisprovet av Carolina Lundgren
65. Skogens systrar av Petrus Dahlin
66. På tal om böcker: Om bokprat och boksamtal i skola och bibliotek
67. Mitt skitliv: En kärlekshistoria av Vibeke Baekkelund Lassen
68. Spela död av Tim Bowler
69. Farsta fritt fall av Ulrika Lidbo
70. Vägen följer härtat av Iselin B. Alvestad
71. Isabel tusen mil hemifrån av Margareta Selander
72. Vägen till himlen av Deborah Ellis
73. Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld
74. Gatubarnsmordet av Monica Zak
75. Hubert i klistret av Arne Svingen
76. Tvärflöjtskrisen av Ann Caroline Håkans
77. Baksidans hemliga hjältar av Peter Arrhenius
78. Josefin, bästis med Villa-Ulla av Johan Unenge
79. Den farliga leken av Mari Jungstedt
80. Min första världsensation av Annalena Hedman
81. Tagga ner! Lagom bra föräldrar är bäst av Malin Alfvén och Kristina Hofsten
82. Pappan med de stora skorna av Moni Nilsson
83. Spelar död av Stefan Casta
84. Farligt besök av Åsa Storck
85. VM-sommar av Magnus Ljunggren
86. Skriet från kärnfamiljen av Rebecka Edgren Aldén och Tinni Ernsjö Rapp

Yes...

Tack Petra Majdic! Nu blev jag några hundra kronor rikare :)


Läsmål 2010

Precis som många andra tänkte jag strukturera upp min läsning inför det nya året. Eftersom jag kommer vara mammaledig under hela året så behöver jag inte tänka så mycket på vad jag läser utan kan läsa bara för nöjes skull. Jag vill ju dock inte släppa barn- och ungdomslitteraturen helt. Har ju fått många favoritförfattare under åren som jag vill fortsätta att följa.

Så här hade jag tänkt mig årets läsning:

5 nobelpristagare

10 ungdomsböcker(minst)

5 hyllvärmare

2 engelska böcker

5 från nya länder

2 biografier

Förhoppningsvis ska jag hinna med så mycket mer men till skillnad från tidigare år har jag ju en liten bebis så man hinner ju inte så mycket som man tänkt längre.

För tillfället är jag mellan böcker så vi får se vad jag ska börja med, kanske en nobelpristagare....

Någon som vill rekommendera någon?


lördag 9 januari 2010

Tour de Ski

Klockan 12 kommer jag sitta bänkad framför tvn. Det är dags för damernas lopp 10 km klassisk. I morgon avgörs det om jag vunnit en liten slant : ).

Heja Majdic!

Arg

Blev lite arg så här på morgonkvisten. Min sambo hade skrivit om vårt kattproblem på sin Facebook. En av hans vänner tycker att vi ska lösa problemet med att DÖDA katten. Visst hon kanske inte menade det men varför skriva så? Förstår mig inte på människor som tycker att katter har så lågt värde att passar det inte längre, ja då dödar vi dem.

Är väl inte kattens fel att vi inte fattar vad det är som är fel med den?

Får bli en tripp till veterinären om det inte blir bättre.

fredag 8 januari 2010

Trist


Det är något fel på vår katt :( Inte alls kul. Helst när man inte vet vad som är fel. Katter är lite som bebisar. Inte alltid så lätt att förstå vad som är fel.

Just nu går katten runt och kissar på allt som ligger på golvet. Inte mycket men en liten skvätt sådär. Sen springer han till lådan stup i kvarten men det kommer knappt något. Inte så kul att ha kattkiss lite överallt.

Så nu är frågan mår han dåligt eller är det protest över att vi har en liten bebis som skriker rätt mycket? Någon som har liknande erfarenheter?

Underbart!

I dag är det ett underbart väder här hemma. Solen skiner och det är så fint med all snö. 12 minusgrader så det är lite kallt för min smak. Borde gå ut och njuta. Kanske en tur med vagnen men är fortfarande osäker på hur mycket man ska ta på lilla Maja. Vill ju inte att hon ska frysa.

Ska nu se om jag kan skaka liv i sambon eller så kanske jag ska låta han sova lite till. Var en jobbig natt. Och då är det inte Maja som skrikigt utan det är katten som fått fnatt. Han kan inte ligga still två sekunder och ska hela tiden byta plats och ska helst ligga uppe i ansiktet på en. Hoppas han lugnar sig annars vet jag en som kommer bli tokig.

torsdag 7 januari 2010

Lite besviken

Blev inte så många reafynd. Två bodies och en pyjamas till Maja. Tyckte inte att de hade alls söta kläder. På H&M kändes det som det var samma kläder som de haft hela hösten. Något nytt borde väl kommit in. Jag gjorde ju inte av med så mycket pengar i alla fall, så det är ju något positivt men Maja behöver ju ha kläder att ha på sig. Det bytas ju en hel del ibland.

I morgon ska jag nog sätta upp lite mål över min läsning för 2010. Till exempel *Malin* har ju gjort upp en läsutmaning för 2010. Tänkte att jag skulle testa något liknande då jag inte tidigare gjort något sådant.

Året som gick

Årets snabbaste: Graviditeten, 34 veckor allt som allt.

Årets bästa köp: Villan som vi nu bor i.

Årets märkligaste känsla: Att känna att någon är inne i magen på en, drar och sliter men samtidigt så gör det inte ont. Mycket märkligt var det.

Årets jobbigaste: Att spendera flera veckor på sjukhuset innan de plockade ut Maja. Usch inte alls kul.

Årets bok: Har ingen klar favorit. Läste 66 böcker förra året och när jag går igenom listan så är det endast några få som står ut. Ska jag välja en så får det bli Fallen flicka av Christina Wahldén.

Årets pryl: Dvd-boxen. Så himla bra att man kan se favoritserierna i ett nafs och inte behöver gå och vänta varje vecka. Får i och för sig vänta ett helt år tills nästa säsong av Grey´s anatomy kommer, men men.

Årets snackis: Inom bokvärlden måste det väl vara vem som låg bakom pseudonymen Lars Kepler.

Årets tjatigaste: Allt snack om svininfluensan.

Årets tristaste: Att de mer eller mindre stängde "mitt" bibliotek när jag gick på föräldraledighet.

Årets mest känslosamma: Måste vara Majas mormor som bara gråter varje gång hon ser Maja. Kan tilläggas att hon nog inte trodde att hon skulle få några barnbarn.

Årets bästa: Maja, vår lilla tjej som snart är tre månader. Årets absoluta höjdpunkt.

Rea

I dag bär det av in till stan. Har knappt varit i stan sedan lilla Maja kom. Ska bli kul att för första gången gå och botanisera bland kläder till henne. När jag tänker efter så har vi knappt köpt något alls till henne. Vi blev ju lite tagna på sängen när hon kom så tidigt. Sen var hon ju så liten så det vi hade köpt var ju alldeles för stort. Som tur är har man en snäll mamma som kan rycka ut att handla. Det visade sig dock att det inte var helt lätt att få tag på storlek 44.

Nu har dock Maja växt till sig lite så jag ska se om jag kan hitta lite i storlek 56 och 62. Är ju trevligt om man kan fynda lite på rean. Till mig själv får det bli ett par nya mysbyxor :). Det är ju mest det som används för tillfället men man kan ju få ha snygga mysbyxor i alla fall.

onsdag 6 januari 2010

Sport

Mycket av dagen har gått i sportens tecken. Jag har dock inte utövat något själv utan jag har haft det bekvämt hemma i soffan. Jag följer Tour de Ski med spänning då jag har satsat en liten slant att Majdic kommer bland de tre första när hela touren är avgjord. Vi får väl se hur det går på söndag. Efter dagens lopp ser det bra ut och extra kul är det att även Markus Hellner ligger bra till.

Då var det dags

Som nybliven mamma tänkte jag att även jag skulle prova på det här med att blogga. Nu har man ju all tid i världen, eller???

Är även nyfiken på hur det fungerar och så kan det vara lite intressant med lite kontakt med omvärlden. Lilla Maja är mammas stolthet men hon säger inte så mycket än. Vilket kanske inte är så konstigt eftersom hon inte ens är tre månader gammal...Så finns det någon där ute? Kanske några andra som är mammalediga.

Vad ska jag då skriva om här på bloggen?

Jag kommer skriva om sådant som faller mig in men med fokus på böcker och hur det är att vara mammaledig. Vi får väl se lite hur det blir, den som lever får se. Kan finnas en risk att det hela dör ut i ett ynkligt försök att hitta på något nytt.

Att det kommer fokuseras på böcker beror på att när jag inte är mammaledig jobbar jag som bibliotekarie. Frågan är hur mycket jag kommer hinna läsa. Att sköta en liten tremånadersbebis tar ju lite tid.

Jag hoppas ni har tålamod med mig för som sagt detta är en ny erfarenhet för mig. Kommer testa runt lite och se hur allt funkar.